Vrijwilligers zijn de fundering van een gezonde vereniging. Met elkaar maken wij BSC Almere tot wat het is!  Wij informeren je dan ook graag over de werkzaamheden en taken die je als vrijwilliger kunt uitvoeren, denk bijvoorbeeld aan:

Urgent: Vrijwilliger van Dienst (VD’er)

We zoeken toppers die het leuk vinden om te helpen in de kantine tijdens trainingen, wedstrijden, toernooien en andere evenementen. Als VD’er ben je de spin in het web bij BSC Almere! Ben jij onze volgende VD’er? 

Lid Technische Commissie

Teamindelingen maken, hal- en veldschema’s opstellen, nieuwe aanmeldingen verwerken etc. Hier kunnen we jouw hulp hard bij gebruiken! Zie je het zitten om een aantal uur per week vrij te maken om alle honkbal zaken te ondersteunen en in goede banen te leiden? 

Wedstrijdsecretaris 

Help jij met het inplannen van wedstrijden en toernooien voor de teams van BSC Almere? 

“Help jij jouw vereniging draaiende te houden?”

Meld je aan:


Geef hier aan welke vrijwilligerstaken jou interessant lijken
Niet verplicht, wel heel handig!

Naast de bovenstaande posities geven we je graag een overzicht van de algemene werkzaamheden die dagelijks bij Almere ’90 worden uitgevoerd:

  • Bardienst: voorzie onze spelers, ouders en bezoekers van een sportdrank, kop koffie of heerlijke vlamtosti.
  • Scheidsen: sta niet langs maar binnen de lijnen, en leid een wedstrijd in goede banen!
  • Coachen: gebruik al je tactiek om dat winnende punt binnen te loodsen! Breng je honk- en softbal skills over en til een honk- of softbalteam naar een hoger niveau.
  • Trainen: fielden, rennen, slaan, inzicht verbeteren en plezier maken!
  • Commissies: help met de communicatie binnen de vereniging, het aansturen van teams of het vrijwilligersbeleid!
  • Toernooien: van het regelen van eten en drinken tot het leggen van lijnen, tijdens een toernooi zijn vele handen nodig.
  • Schoonmaak: een bezem door de dug-outs, legen van de prullenbakken en sop van de toiletten, het hoort erbij!
  • Bestuur: hier is altijd ruimte voor extra kennis en expertise.

Bijhouden van vrijwilligersuren

Binnen BSC Almere is het beleid dat namens of door iedere speler 16 uur aan vrijwilligerstaken wordt gedaan per seizoen. Dit mag uit een (combinatie) van de bovenstaande suggesties bestaan of andere werkzaamheden die de club ten goede komen! Uiteraard is de sleutel van een goed vrijwilligersbeleid dat dit ook daadwerkelijk bijgehouden wordt. Hiervoor zullen we gebruik gaan maken van ouderwetse – maar effectieve – papieren formulieren

Open formulier vrijwilligersuren

Het formulier kun je laten aftekenen door een coach, VD’er of iemand anders met een sturende functie. 

Via de nieuwsbrieven en andere communicatiekanalen zullen we je op de hoogte houden van beschikbare vrijwilligerstaken. Vanzelfsprekend mag je dit onderling ook regelen, zoals bijvoorbeeld het scheidsen van een team of het draaien van kantinediensten. Kom je niet opdagen voor van te voren afgesproken werkzaamheden? Dan volgt een boete zoals opgenomen in het huishoudelijk reglement. Zorg dus dat je bijtijds voor vervanging of een alternatief zorgt!