Vrijwilligers zijn de fundering van een gezonde vereniging. Met elkaar maken wij Almere ’90 tot wat het is.  Wij informeren je dan ook graag over de werkzaamheden en taken die je als vrijwilliger kunt uitvoeren, denk bijvoorbeeld aan:

  • Bardienst: voorzie onze spelers, ouders en bezoekers van een sportdrank, kop koffie of heerlijke vlamtosti.
  • Scheidsen: sta niet langs maar binnen de lijnen, en leid een wedstrijd in goede banen!
  • Coachen: gebruik al je tactiek om dat winnende punt binnen te loodsen! Breng je honk- en softbal skills over en til een honk- of softbalteam naar een hoger niveau.
  • Trainen: fielden, rennen, slaan, inzicht verbeteren en plezier maken!
  • Commissies: help met de communicatie binnen de vereniging, het aansturen van teams of het vrijwilligersbeleid!
  • Toernooien: van het regelen van eten en drinken tot het leggen van lijnen, tijdens een toernooi zijn vele handen nodig.
  • ‘t Winkeltje: die Wilson a3000 of toch die Rawlings Gold Glove? Adviseer in de verkoop van handschoenen, honkbaloutfits en nog veel meer.
  • Schoonmaak: een bezem door de dug-outs, legen van de prullenbakken en sop van de toiletten, het hoort erbij!
  • Bestuur: hier is altijd ruimte voor extra kennis en expertise.

Extra: de kantinediensten die per team gedraaid moeten worden tellen uiteraard gewoon mee voor de vrijwilligersuren. Meer weten over waar je hulp hard nodig is? Stuur dan een mailtje naar info@almere90.nl.

Bijhouden van vrijwilligersuren

Binnen Almere ’90 is het beleid dat namens of door iedere speler 16 uur aan vrijwilligerstaken wordt gedaan per seizoen. Dit mag uit een (combinatie) van de bovenstaande suggesties bestaan of andere werkzaamheden die de club ten goede komen! Uiteraard is de sleutel van een goed vrijwilligersbeleid dat dit ook daadwerkelijk bijgehouden wordt. Hiervoor zullen we in seizoen 2018 gebruik gaan maken van ouderwetse – maar effectieve – papieren formulieren

Open formulier vrijwilligersuren

Het formulier kun je laten aftekenen door een coach, VD’er of iemand anders met een sturende functie. Weet je op voorhand al dat je niet toekomt aan de vrijwilligersplicht? Dan is het mogelijk deze af te kopen tegen een eenmalige bijdrage van € 75,- per actief lid. Deze korting geldt alleen voorafgaand aan het seizoen.

Via de nieuwsbrieven en andere communicatiekanalen zullen we je op de hoogte houden van beschikbare vrijwilligerstaken. Vanzelfsprekend mag je dit onderling ook regelen, zoals bijvoorbeeld het scheidsen van een team of het draaien van kantinediensten. Kom je niet opdagen voor van te voren afgesproken werkzaamheden? Dan volgt een boete zoals opgenomen in het huishoudelijk reglement. Zorg dus dat je bijtijds voor vervanging of een alternatief zorgt!

Wil je je uren afkopen?
Maak dit dan over naar het algemene rekeningnummer van de club:

B.S.C. Almere ’90
NL 96 INGB 00000 13521

Vermeld de naam van de betreffende speler + “vrijwilligersbijdrage 2018”