Vrijwilligers zijn de fundering van een gezonde vereniging. Met elkaar maken wij Almere ’90 tot wat het is.  Wij informeren je dan ook graag over de werkzaamheden en taken die je als vrijwilliger kunt uitvoeren, denk bijvoorbeeld aan:

  • Bardienst: voorzie onze spelers, ouders en bezoekers van een sportdrank, kop koffie of heerlijke vlamtosti.
  • Scheidsen: sta niet langs maar binnen de lijnen, en leid een wedstrijd in goede banen!
  • Coachen: gebruik al je tactiek om dat winnende punt binnen te loodsen! Breng je honk- en softbal skills over en til een honk- of softbalteam naar een hoger niveau.
  • Trainen: fielden, rennen, slaan, inzicht verbeteren en plezier maken!
  • Commissies: help met de communicatie binnen de vereniging, het aansturen van teams of het vrijwilligersbeleid!
  • Toernooien: van het regelen van eten en drinken tot het leggen van lijnen, tijdens een toernooi zijn vele handen nodig.
  • ’t Winkeltje: die Wilson a3000 of toch die Rawlings Gold Glove? Adviseer in de verkoop van handschoenen, honkbaloutfits en nog veel meer.
  • Schoonmaak: een bezem door de dug-outs, legen van de prullenbakken en sop van de toiletten, het hoort erbij!
  • Bestuur: hier is altijd ruimte voor extra kennis en expertise.

Bijhouden van vrijwilligersuren

Binnen Almere ’90 is het beleid dat namens of door iedere speler 16 uur aan vrijwilligerstaken wordt gedaan per seizoen. Dit mag uit een (combinatie) van de bovenstaande suggesties bestaan of andere werkzaamheden die de club ten goede komen! Uiteraard is de sleutel van een goed vrijwilligersbeleid dat dit ook daadwerkelijk bijgehouden wordt. Hiervoor zullen we vanaf het seizoen 2018 gebruik gaan maken van Club.Vrijwilligers, een onderdeel van de KNBSB Competitie app. Hierin kan elke speler, ouder of vertegenwoordiger aangeven welke uren hij of zij beschikbaar is, welke werkzaamheden de voorkeur genieten en

Om het zo eerlijk mogelijk te maken zal iedereen aan de vrijwilligerstaken worden gehouden. Bij het niet voldoen van 16 uur aan vrijwilligerswerk zal een bedrag van € 100,- in rekening worden gebracht per seizoen.

Over Club.Vrijwilligers

Met Club.Vrijwilligers heeft u altijd en overal een overzicht van de planning en verdeling van alle vrijwilligerstaken. De leden geven hun voorkeuren aan, de vrijwilligerscoördinator plant de taken in en brengt de vrijwilligers via mail vanuit Club.Vrijwilligers op de hoogte. Laat het systeem het werk doen!