Aan het einde van het jaar ga je altijd een balans maken wat het jaar je heeft gebracht en dat heb ik ook gedaan.

Ik zal mijn eerst even voorstellen ik ben Frans van de Schepop en het afgelopen jaar was ik trainer/coach van softbal dames 1 , softbal junioren 1 en Little league Midden Nederland (little’s) .

Wat maakt het softbal seizoen 2018 nu zo bijzonder dan moeten we eigenlijk terug naar 2016:

In dit jaar bleek aan het einde van het seizoen dat een heleboel leden en coaches andere keuzes gingen maken veelal naar andere clubs deels uit onvrede en deels om vooruit te kunnen, Almere was niet langer een topsport club. Na onze wonden gelikt te hebben wij onze ruggen gerecht en zijn met de vaste overgebleven staf en speelsters aan de gang gegaan met de wederopbouw van de softbaltak, dit met 3 jeugdteams 2 herenteams en helaas géén damesteam meer. 2017 bleef de jeugd in de competities gewoon door presteren en konden we aan het einde van het seizoen terug kijken op al zijne geslaagd. Alle drie onze jeugdteams draaide mee in de top 3 waarvan 2 teams kampioen werden en nog belangrijker iedereen had plezier gehad en bleven de club trouw. Aan het einde van seizoen 2017 zat ik met 1 van mijn mede coaches te praten dat ik het zonde vond dat wij geen damesteam meer hadden en zijn daar flink mee aan de gang gegaan en na veel inspanningen stond er voor het begin van 2018 wederom een damesteam , dit was het eerste succes van 2018 , het 2e hoogtepunt was dat Softbalacademie Vipers MNL ook een vaste basis vond in Almere . Hierna volgde een reeks van hoogte punten, 9 softbalsters werden geselecteerd voor de Little league teams Midden Nederland zowel Little’s als junior’s . Dit met ook een coaching staf uit Almere , dit betekende dat er ook weer talent in Almere zit en dat is mooi om te zien.

Wat het bijzondere aan deze tijd is geweest dat ik de saamhorigheid die bij de club aanwezig was de spontane hulp die ik van spelers ( SB heren 2) en mede coaches kreeg tijdens de trainingen.  Dit is wat deze club groot maakt , de samenwerking van jong en oud. Ik zie steeds meer jeugdleden op de velden verschijnen als scheidsrechter en assistent-trainers. In het midden van het seizoen toen we de tussen balans op maakte bleek dat een behoorlijke aantal nieuwe softbalsters zich hadden aangemeld en die groei is het hele seizoen doorgegaan.

Dan de prestaties de jeugdteams hebben weer bijzonder goed gepresteerd wederom alle 3 bij de top van de competitie, de pupillen werden wederom de 1e helft van het seizoen kampioen waardoor zij een uitnodiging kregen voor het officieuze Nederlands kampioenschap  en daar gewoon de 1e prijs hebben gewonnen. De Junioren werden ook wederom kampioen van de 1e klasse met 2 wedstrijden die gelijk werden gespeeld en de rest gewonnen. Het Damesteam heeft een mooi seizoen gedraaid en mijn doelstelling is gehaald , dit houd in dat het damesteam overeind is gebleven en dat nu ook bij dit team zich nieuwe leden aan blijven melden.

Dit alles is waar ik geweldig trots op ben in 2018.

Tevens wil ik mijn mede coaches bedanken dat we dit samen allemaal voor elkaar hebben gekregen , Patrick, Patricia , Steven, Wim , Natasja, Ingrid , Eric,  Killian, Hans en Marco. En natuurlijk alle team managers zonder hen is het onmogelijk om een team bij elkaar te houden.

Wij hebben de afgelopen jaren in ieder geval bewezen dat je met plezier ook kan presteren.

Het komende jaar gaan wij dan ook van start met 4 jeugdteams, 3 damesteams en (o.v.b.) 2 herenteams.

Ik hoop jullie weer terug te zien op de velden en wens jullie dan ook een goed, gezond en sportief 2019 toe.

Met vriendelijke groet,

Frans van de Schepop / T.C. Softbal