Bij het bestuur komen de laatste tijd steeds vaker vragen binnen waarom Almere’90 nog geen rookvrije vereniging is. De campagne ‘een rookvrije generatie’ heeft al langer onze aandacht, de bijbehorende borden zijn zelfs vorig jaar al besteld. Helaas werden de borden niet geleverd en werd het beleid alleen nog tijdens evenementen uitgevoerd.

Wij vinden dat sporten en roken niet bij elkaar passen en zijn daarom per direct een rookvrije sportclub. Zien roken, doet roken. Als de jeugd anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders.

Wist je dat de spelers op het veld soms ook last hebben van sigarettenrook van toeschouwers langs de kant?

Daarom vraagt het bestuur van Almere ’90 aan iedereen die op het sportterrein komt, het terrein rookvrij te houden om de jeugd het goede voorbeeld te geven. Hiermee willen wij hen beschermen tegen de verleiding van roken en het, net zo schadelijke, meeroken. Iedereen is en blijft welkom op onze accommodaties, ook rokers! Er zal een aangewezen plek worden gecreëerd waar rokers terecht kunnen.

Rookvrije Generatie De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.